Procheti.com

Файлове от Туризъм

Общо 38
Обществени науки
 • Място и роля на емпиричните изследвания в икономиката и управлението

  Изпълнявайки функцията за набиране на фактически материал, емпиричното изследване остава в границите на емпиричното познание. Границите на емпиричното познание са и граници на емпиричното изследване. Осигурявайки необходимата емпирична информация с оглед на дадена изследователска тема, то изчерпва своите задачи. Оттам нататък за почва теоретическият анализ. Както качествената специфика, така и обстоятелството, че информацията от емпиричното изследване се използва неограничен брой пъ¬ти и за разработката на различни теми, налага това из¬следване да се обособи като етап на научното познание.
 • "Насърчаване на туристическите дейности"

  С цел насърчаване на преките и непреките доходи и разкриването на работни места в сферата на селския туризъм, е нужда подкрепата към създаването и рекламирането на конкурентни продукти на селския туризъм и за развитие популярността на туризма в селските райони. Съоръженията, създадени с цел да рекламират туризма в селските райони, също така ще осигурят достъп до спортните и развлекателните дейности на по-широк кръг от населението, повишавайки икономическото благосъстояние и качеството на живот в селските райони.
 • Методически план на туристически маршрут в областта на поклонническия туризъм

  Организираното религиозно поклонение обхваща общо 7 дни, включително и пътя със самолет от Русия. По време на престоя на българска територия, туристите ще обиколят много от традиционните и древните християнски култови обекти – църкви, манастири и забележителности, на територията на цялата страна. Турът включва, както транспорт, така и настаняване в места за подслон, храна, екскурзовод, застраховки и всички други съпътстващи религиозното поклонение ангажименти на фирмата – организатор. Седемдневното религиозно поклонение включва посещението на следните известни български манастира и църкви:
 • „Международната туристическа борса ITB Berlin

  Непрекъснато нарастващите изложители и посетителски стойности са отразявали възхода към успеха на това уникално пазарно събитие от най-ранните си дни. От март 1966 г., представители на все по-голям брой страни и региони са заседавали в рамките на все по-нарастващия брой на изложбени зали под Берлинската радио кула. Автентичната ваканционна атмосфера е предизвикана от оригиналният дизайн на изложбените щандове, които представят различните страни. Търговските партньори за радио сигнализиране от всеки континент сключват сделки за следващата година. Търговски посетители от всички свързана с туризма дестинации и региони обсъждат бизнес стратегии и научават за най-новите тенденции в индустрията.
 • Руската федерация

  Русия има огромен потенциал за развитие на вътрешния туризъм, както и за допускане на чуждестранни туристи. Тя има всичко необходимо - една обширна територия, богато историческо и културно наследство, а в някои райони - недокосната дива природа.
 • Траянови врата, Филипополис, гробницата край Александрово, вила Армира

  Крепостта е една от най-важните и със стратегическо значение. Данни за първоначалното й построяване няма, но първи писмени доказателства за съществуването й датират от 3век. През различните периоди е била наименувана по различни начини – в древността Щипон, през средните векове «Царски проход» или «Царска врата», по време на Османската империя – «Капъджик дервент» и «Маркова капия». Днешното си наименования носи по името на римския император Траян, тъй като се предполага че крепостта е построена именно по негово нареждане и е била част от от цялостната фортификационна система на римския път Via militaris ( по-късно се наричен Via Traiana), свързвал Рим с най-източните части на империята. Най-известен исторически отзвук получава след битката на цар Самуил на 17 август 986г. , когато той разгромява войската на император Василий II. Победата е толкова славна за българската история, че на входа на крепостта има Паметна плоча, поставена по повод 1020 години от победата при Траянови врата
 • Маркетингов микс на маршрутен тур „ Земя на Богове и Императори – езда и СПА”

  Разположението на обектите в екологично чисти природни местности и отдалечеността им от урбанизирани райони прави тура привлекателен също и за хора, желаещи да се отърсят от стреса и напрежението, натрупани в големия град, да релаксират сред природата на пикник,да събират плодове и билки или да извършват активна спортна дейност за поддържане на тонуса.Тези, който се имат здравословни проблеми, могат да се лекуват с лечебните минерални води на Средна гора или просто се нуждаят от възстановяване – да се насладят на предлаганите от нашите партньори СПА процедури в заведенията за настаняване. Българските туристи, които желаят да се върнат назад към българската природата и корените на своето минало, са също сред потенциалните целеви клиенти.
 • Маркетинг на Русия като продукт на туроператорската дейност

  Тя е страна с богата история и култура. От векове в страната съществуват традиции в културния, екологичния, селския туризъм, организиране на круизи, планински спортове, балнеолечебни курорти, делови туризъм. Едни от най-забележителните градове в Русия, където туризма се развива с най-бързи темпове са столицата Москва, Санк-Петърбург, Ростов на Дон и техните околности. Туризмът е един от най-перспективните сектори на световната икономика, чиито потенциал в Русия е недоизползван , въпреки че страната е сред най-бързо разтящите икономики на планетата. Туризмът трябва да се явява за един от ключовите приоритети за икономическото развитие на страната.
 • ЗАЩИТА НА СТАЖ На длъжност организатор в туристическа агенция Елиттур

  Туристическата фирма „Елиттур” разполага с квалифициран персонал. Персоналът е този, който създава атмосферата, уюта, облика и имиджа на продукта. Служителите владеят чужди езици имат висока обща култура. Те притежават лични качества: отговорност и активност в работата, акуратност коректност и морална устойчивост, което допринася за културното вежливото качествено обслужване на настоящите и потенциалните клиенти и благоприятна атмосфера във фирмата.
 • Екскурзия до Турция.

  Република Турция е разположена в Западна Азия и Югоизточна Европа. Азиатската и европейската й части са разделени от Мраморно море и проливите Босфора и Дарданели. Площта й е 779.5 хил. кв. км, от които в Европа – 23,7 хил. кв. км (3,1%). Страната е с добре развита инфраструктура и годишно се посещава от около 9 млн. туристи. Климатът е субтропичен, средиземноморски с влажна зима, във вътрешните части- континентален. Административно деление на Турция е на 80 провинции (вилаети). Столицата й е- Анкара (2 750 хил. ж. население). По- големи градове: Истанбул (над 10 000 хил. ж.), Измир (2 000 хил. ж.), Адана (1 000 хил. ж.), Бурса (900 хил. ж.), Коня (500 хил. ж.), Анталия (520 хил. ж.), Одрин, Самсун, Трабзон.