Procheti.com

Файлове от Туризъм

Общо 16
Обществени науки
 • София-Осло-София

  Рицарския дом в бароков стил; „Версайл в миниатюра” – Дротнинхолмски дворец /UNESCO/, където живее кралската фамилия; Дротнинхолмски театър; най-високата 155 м. телевизионна  кула в Скандинавия; Операта; Водния музей; Катедралата в романски готически стил, където са коронясвани шведските крале
 • Организиране и провеждане на туристическо пътуване с обща цена

  За възложителите е важно да знаят, че могат да разчитат на коректен и опитен партньор в сферата на мероприятията, както и факта, че всичко ще бъде организирано по възможно най-добрия начин с минимален разход за фирмата или лицето възложител. В продължение на повече от 10 години агенцията представя на своите клиенти и партньори най-атрактивните предложения за екскурзии и почивки в Европа, обединени в луксозно цветно издание. В него са включени всички туристически програми в Европа , с подробно описание на маршрути, дати, цени и полезна информация за всяко пътуване.
 • Развитието на СПА туризма

  Спа процедурите и големите инвестиции, които бяха направени през последните години в балнеокурорти като Велинград, Кюстендил*, Хисаря* и в региона около Банско*, привличат основно българските туристи. В тези чудесни бази отдъхват и много чужденци, които живеят и работят в България. Радостно е, че през последните години руският пазар преоткри и оцени по достойнство направените у нас инвестиции в този сектор, така че броят на гостите от Русия рязко се увеличи.
 • Персонал на туристическото предприятие

  Работната сила е способността на отделния индивид към целесъобразна и полезна дейност, т. е. към труд. Това негово качество се изразява чрез съвкупността от умствени и физически  способности, които притежава човека и които той прилага при производството на материални блага. Носителите на работната сила са отделните индивиди, притежаващи тези способности, придобити чрез образование и квалификация благодарение на които  те могат да осъществят определена дейност.
 • Маркетинг в хотелиерството

  Продуктът, по своята същност, е обект на размяна, използване, придобиване и консумиране. Той е предложен на пазара и служи за задоволяване на определени потребности или желания на консуматора. Той е съвкупност от атрибути /свойства, функции, приложения/, които могат да се използват или разменят. Може да бъде предмет с реални физически параметри, идея, услуга или комбинация и на трите. Познаването на природата на продукта е важно за бизнеса. Филип Котлър разглежда продукта като съвкупност от основни /природата на продукта/, формални /характерни свойства/ и допълнителни елементи
 • Стратегия за развитие на бизнес хотели

  За да може хотелът да има добра заетост, трябва да бъде съобразен с изискванията на клиентите. Трябва да предлага стилна обстановка и услуги, които да удовлетворяват гостите. Трябва да има конферентни зали, чрез които ще привлича фирмите, които искат да провеждат своите мероприятия и едновременно да настанят участниците в тях на едно място. Трябва да разполага с бизнес център, където клиентите да могат да вършат работата си, както и Интернет връзка във всяка стая, ако желаят клиентите да работят на спокойствие без да им се налага да напускат стаята си. Трябва да има много предоставяни допълнителни услуги, които да задоволяват клиентите.
 • Описание и категоризация на хотел „Рила”- Боровец

  Построен през 1990 г. по оригинален френски идейно-архитектурен проект, той е един от най-големите на Балканския полуостров. Хотелът разполага с добър избор от барове и ресторанти, като известните ресторанти "Рила" и "Искър", бар-тераса "Панорама", нощния бар, дискотека, "Лоби бар". Хотел "Рила" предлага всички удобства за провеждане на бизнес семинари и конференции.
 • Рилски регион – комплексна оценка на ресурсната осигуреност и стратегия за развитие на региона

  Рила е масивна планина. Тя е изградена от кристалинни шисти, в които са вклинени огромни гранитни маси. Но макар и масивна планина, Рила е многообразно разчленена. Дълбоко врязани долини, някои от които са тектонски предиспонирани, разсичат планинската снага. Над тях се издигат трудно достъпни склонове и била. Рила е бедна на полезни изкопаеми. В долините на реките има златоносни пясъци. Разкрити са находища на слюда и флоурит. В околните котловини са открити кафяви въглища. Особено ценни са многобройните минерални извори, един от които е Сапарева баня с темп. на водата от 100 градуса.
 • Бизнес план за създаване на туристически рекреационен център в гр. Троян

  Нивото на обслужване на туристите е един от най-важните фактори, които влияят върху развитието на туризма. Начални стъпки за обучение и повишаване на квалификацията на кадрите за туризма бяха направени със създаването на паралелка по хотелиерство в СОУ "Васил Левски"- Троян, и организираните форми на обучение от туристическото сдружение. През тази година предстои организирането на обучение за планински водачи в училището в Черни Осъм, но необходимостта показва, че е крайно време да се създаде в общината цялостна система за обучение, повишаване на квалификацията и преквалификация на кадри за обслужващата сфера.
 • Организиране и провеждане на туристическо пътуване с обща цена по маршрута Лондон-Уиндзор-Оксфорд-Лондон

  Обединеното Кралство обхваща Великобритания /Англия, Уелс и Шотландия/ и Северна Ирландия. Пълното му име е Обединено Кралство на Великобритания и Северна Ирландия. Управлява се от парламента в Уестминстър. Парламентът се състои от три отделни елемента – Кралицата, Камарата на Лордовете и Камарата на Представителите. Великобритания е конституционна монархия. Разделя се на административни области, известни като графства