Procheti.com

Файлове от Реклама

Общо 8
Обществени науки
 • Особености на връзки с обществеността

  В условията на ясно очертана, непрекъснато нарастваща и изостряща се конкуренция и на повишени изисквания от страна на потребителите, корпоративният имидж придобива все по-важно значение. Фирменият имидж се превръща в един от основните фактори за просперитета на стопанската организация, за реализацията на нейната политика, за достигане на целите й. В дейността Връзки с обществеността, най-често се включва цялата информация, с която се цели да се спечели общественото мнение, или още по-точно казано – “планомерно да се информира обществеността за това, което представляваш ти самият,
 • ПР в образованието

  Накратко с навлизането в България на честните училища и университет, все повече започна да се усешта присъствието на ПР. Какво ще рече това, много просто, не сте ли се замисляли какви са тези какндидат студентски кампании, които се провеждат всяка година на територията на страната, или пък тази паника около записването на дедтето си в някое училище. Все по-голяма започна да става практиката у нас, да се записват децата в частни училища
 • Информира или манипулира рекламата

          Ежедневно и отвсякъде ние сме заливани от информация и реклами във всякаква медийна форма, един своеобразен съвременнен градски бял шум. Всеки човек, отивайки на работа, например, е засипван от реклами отвсякъде – от радиото, билбордовете, брошури, плакати. И дори да смята тази информация за ненужна, той без да иска, я запаметява цялата или поне част от нея. Запаметява именно тези реклами, които му носят някаква полза или тези,  манипулативния елемент е достатъчно добре замислен, за да събуди у дадения човек желание да си купи определен продукт или да използва определена услуга.       Добрата реклама е тази, която осигурява интересна, любопитна и полезна информация и същевременно манипулира по деликатен начин. Такава, която предизвиква човека да се загледа, заслуша или зачете и в впоследствие да отиде да си купи този продукт, да си го поръча или да реши да използва тази услуга.
 • Лидери на общественото мнение и рекламата

  Лидер в рекламата може да бъде не който си иска, а този който притежава качества на носител на рекламата. Рекламата сама по себе си е не някакво абстрактно чувство а нещо което има цел и посока. Рекламата е мотивацията за една компания, тя може да подобри имиджа на фирмата, университета, училището, политическата партия, социалната институция. Рекламата поражда емоции, различни настроения. Рекламно лице може да стане всеки, но дали всеки е призван да стане рекламно лице? Лидери в рекламата или лидери в общественото мнение са известни личности като артисти, певци, спортисти, политически дейци. Рекламата бива няколко вида:
 • Изграждане на имидж - Бойко Борисов (от списание Тема).

  Цитатът на Наполеон лепнат върху снимката на Бойко Борисов е много повече от въведение за това което предстои да прочетем. Но нека да разгледаме подробно как посочената медия изгражда имиджът на настоящият кмет на София. Основното, което се описва в статията са функциите които върши кмета или не, а същевременно се разглежда и политиката на ГЕРБ. Анализира се политическият път на бившия генерал на МВР от генерал до кмет на София. Интересно, е в целия публикуван материал се анализират проблемите, с които Борисов се сблъсква по този път, приемайки като факти при изграждане на имиджът. Примерно акцентът пада върху проблема с боклука в столицата, който остава не решен година и два месеца след като Бойко Борисов става кмет на София. Ако се съди пак по социологическите проучвания, почетното второ място е запазено за кмета, докато първото е за Първанов. Това кара създателят на статията (или цялата медия ако се разглежда по-широко) да си постави ироничния въпрос коя е силата, която задържа кмета.
 • План за рекламна кампания на Nestle

    Анри Нестле експериментира с различни комбинации от краве мляко, пшенично брашно и захар, за да спаси от недохранване бебетата, които са алергични към майчиното мляко. Всичко това става средата на 60-те години на ХІХ век. След спасяване на едно бебе, което не приема майчинa кърма, нито съществуващите тогава заместители, хората бързо разбират колко ценен е продуктът на Анри Нестле и само след няколко години той се продава почти из цяла Европа. Така започва историята на компанията NESTLÉ! Историята на Нестле България започва през недалечната 1994 г., когато NESTLÉ закупува най-големия производител на шоколадови и захарни изделия ШЗИ София. Самата фабрика е създадена още през 1939 г. от Стефан Тодоров и е наречена “Щастие”. През 1947 година фабриката е най-голямата в страната с най-богат продуктов асортимент – шоколади, шоколадови бонбони, нишесте, какао на прах, смес за палачинки, локум, халва, желирани бонбони и много други.
 • Видове реклама в интернет

  Ценовата терминология се обогатява и поради обстоятелството, че цените са основен атрибут в маркетинговото управление на фирмите. Както е известно, те са най-подвижния и гъвкав инструмент на маркетинг-микса. Позиционирането е съвкупност от маркетингови дейности, насочени към създаване на определена позиция в съзнанието на потребителите за продукта и разграничаването му от този на конкурентите. Много често се наблюдава разминаване между субективните възприятия на потребителите за продукта и обективно притежаваните от него характеристики. Целта на маркетинговото позициониране е да създаде представа за продукта, съответстваща на мнението и изискванията на потребителите. Подходите за позициониране могат да бъдат най-различни: според качеството, употребата и приложението, потребителите, по клиенти, на фона на друг продукт, или чрез изграждане на представа. Каквито и предимства да се предложат на потребителите, те трябва да заплатят за тях. Така, че клиентът винаги асоциира това, което получава с парите, които дава или с цената на продукта
 • PR кампания на организация

  Анализът на данните показва, че съществена част от населението е с инвалидизиращи заболявания и медико-социални проблеми. На лице са социални проблеми в семействата, свързани с отглеждане и възпитание на деца със специфични потребности и възрастни лица и инвалиди, които не могат сами да задоволяват ежедневните си потребности. Наличието на значителен брой социално подпомагани лица обуславя необходимостта от разкриване на нови заведения за социални услуги с въвеждане на облекчения за тези категории лица.