Procheti.com

Файлове от Мениджмънт

Общо 54
Обществени науки
 • Набиране и подбор на персонала във фирма

  Дейността на фирмата в областта на търговските системи започва през 1994 г. в тясно сътрудничество със Самсунг. Фирмата преработва два от моделите касови апарати на Самсунг с цел разширяване на функционалните им възможности и работа в мрежа. Новата концепция за използване на РС като сървър за свързани в мрежа касови апарати е допълнена и с адекватни програмни продукти. Те позволяват изграждането на комплексни мрежи от РС и касови апарати за супермаркети, ресторанти и хотели на несравнимо по-ниски от обичайните за бранша цени.
 • „Мотивиране и стимулиране на персонала в предприятие „Крис Билдинг” ЕООД”

  . Модел на човешките отношения. Школата на човешките отношения разкрива, че прекаленото опростяване на задачите силно намалява удовлетвореността от труда. Хората започват сами да търсят източници за удовлетворение и ги намират в отношенията със свои колеги. Новият начин за мотивация се изразява в това хората да разберат полезността си за организацията чрез вертикални комуникации (сами да чуят добрата оценка от своя лидер), чрез развитие на човешки отношения и т. н.
 • „Мениджмънт на опаковките”

  Интересното е, че още тогава е имало своеобразно рециклиране - глинените амфори били натрошаване и ползвани като съставка за хоросан или за ограждане на речни корита. Дървените бъчви с железни обръчи са изобретени от галите. Като по-устойчиви от амфорите, те били удобни за пренос на бира и питейна вода. Значителната им здравина ги прави най-често използваният начин за съхраняване и транспортиране на стоките през Средновековието.
 • «МЕНИДЖМЪНТ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО»

  Да се посочат особеностите на юридическа форма, под която предприятието осъществява своята дейност. По какво се отличава тя от останалите юридически форми? Да се направи характеристика на юридическата система на предприятието въз основа на следните критерии:  Какви изисквания трябва да бъдат изпълнени, за да се регистрира (създаде) предприятие под тази юридическа форма?  На колко собственика е притежание предприятието?  Какви права и задължения имат собствениците в предприятието?  Как собствениците реализират своите права при управлението на предприятието?  Какви органи за управление има предприятието?  Какви доходи получават собствениците в предприятието?
 • Бизнес идеи и предприемачество “ЗДРАВЕ”ООД

  Минералната вода от извор Спанчевци, използвана за питейно балнеолечение, оказва благоприятно въздействие върху тях. Идеята включва първоначално да се бутилират по 20т. месечно, а след набирането на достатъчно капитал, се предвижда увеличаване на обема на произвежданата продукция. Близостта на предприятието до минералния извор съкращава транспортните разходи и улеснява дистрибуцията. Спанчевци е едно от селищата в България, известни с лечебните си минерални извори. Именно поради тази причина сме избрали за предмет на дейност на фирмата бутилирането на минерална вода.
 • Подобряване на ръководната дейност в управлението на предприятието „Руал 03” ООД

  Основна задача на фирмата е служителите да притежават знания и умения в дадената област, креативно мислене, стремеж да вземат правилни решения и да израстват професионално. „Руал 03” ООД има задачи свързани с непрекъснатото подобряване качеството на предлаганите продукти и даване гаранция на клиента за качеството на работа. Още една от основните задачи на компанията е сплотяването на екипите, което да спомогне за постигане на по-добри резултати, които приближават компанията към постигането на мисията и целите й.
 • ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ, ПРОФИЛ И ППП, ТИП,ТИД И ТИО НА СТАБИЛНА СУРОВИНА ОТ ОХЛЮВНА СЛУЗ ЗА КОЗМЕТИЧНИ ЦЕЛИ

  Слузта от градински охлюви влиза в състава на много съвременни козметични средства, тъй като притежава силни антиоксидантни и антибактериални свойства. Освен това, тя притежава уникалното качество да създава защитен слой, който не пропуска влагата, но затова пък идеално пропуска въздуха. Регенериращите свойства на слузта от охлюви са обусловени от съдържанието на алтантоин в тях, гликоева киселина, колаген и еластин. Балсамите и кремовете на основата на слуз от охлюви са ефективни за намаление на стриите, белезите и акнето. Слузта от градински охлюви не е дразнител и не предизвиква алергични реакции. Тя е подходяща при лечението на брадавици, изгорени кожни повърхности, а също и възрастови петна.
 • ''Планиране на кампания по PR"

  Изпълнението на проекта в различните му етапи ще бъде съпроводено от редица промени в транспортния режим на отделните градски зони. Особено засегнати ще бъдат жителите на два квартала около транспортния възел, които ще трябва да ползват обиколни транспортни маршрути и да понасят неудобствата на мащабните строителни дейности. Общинското ръководство на Русе желае да получи разбиране и подкрепа от гражданството.Проведените широки предварителни консултации с общински съветници показват, че проектът ще бъде одобрен от Общинския съвет.
 • БИЗНЕС ИКОНОМИКА

  Смята се за неразумно осигуряването на капиталите на фирмата да се осъществява само за сметка на един източник. Обикновено се ползват повече източници или финансирането се диверсифицира. Това осигурява по-голяма мобилност на фирмата, възможност да посреща текущите си плащания и своевременно да извършва технологично обновление и модернизиране. Възможностите за ползване на различни източници на финансиране на фирмата се влияе от различни фактори. Капиталовата структура на бизнес организацията отразява дела на различните източници – собствени и привлечени. За ускоряване на оборота на стопанската дейност и висока ликвидност, които са гаранция за положителни резултати на фирмата, е необходимо спазването на определени пропорции между собствения и привлечения капитал.
 • Кариерно развитие на креативния тип хора

  Кариерното развитие включва целия път на човек – от детска възраст, когато избира бъдещата си професия, през периода на образование, когато младият човек се подготвя за активен професионален живот; периода на зрялост, когато хората са в най-силния период на своята кариера – до времето след пенсиониране, когато все още голям брой хора продължават да водят активен живот, свързан с работа.