Procheti.com

Файлове от Маркетинг

Общо 24
Обществени науки
 • Маркетинг микс на религиозния туризъм в България

  Основната цел на поклонниците е не да разглеждат забележителности , а усамотение с Бога. На територията на България се разполагат 160 манастира и множество религиозни храмове от различни исторически епохи и притежаващи различни характеристики. Отличителна тяхна особеност е историческата им обусловеност и разнообразие, преплетени с уникалност. Българските туристи постепенно увеличават динамиката на посещенията си в религиозни обекти, най-вече с еднодневни екскурзии. Религиозен туризъм практикуват всякакви туристи, без значение от възрастта отдадени на Бог или просто с хоби разглеждане и опознаване на религиозните ценности на България.
 • Какъв е източника на проблема

  Тук трябва да се поставят и формират конкретните цели на пиар дейността, за да може целите, към кои групи трябва да бъдат ориентирани посланията.За конкретен момент тези групи се наричат целеви публики и от тях в най-голяма степензавеиси постигането на ефект от пиар дейността.Те са обект на най-активно комуникационно въздействие.Всички групи имат подгрупи в себе си.Колко са подгрупите зависи от критериите, по които ще търсим диференциация на конкретните публики.
 • КАКВО МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛО ОТ КНИГАТА НА КЛОД ХОПКИНС – ”НАУЧНА РЕКЛАМА”

  Според него хората не трябва да възприемат рекламата като изразходване на средства, а като инвестиция, за да успеят, като това е най-безопасният и сигурен начин за бизнес, който може да доведе до голяма възвращаемост. Рекламата не трябва да е хазарт. Очевидно е, че рекламата трябва да носи приходи. Това е например като да направиш депозит и да очакваш определен процент доходност. В случая с рекламата е същото, определено количество пари се инвестират, за да се постигне определен процент доходност и колкото е по-голям той, толкова по-добре. Именно заради това за рекламата е наложително да действа, чрез фиксирани принципи, за да се разбере дали инвестицията си заслужава или не.
 • Хумора и секса като движеща сила в рекламите

  Печелившите особености на хумора привличат и задържат интереса на потребителя.В съвременното общество властва нагласата, че ако можете да разсмеете някого, вече сте го спечелили. Позитивния човек гледа на този тип рекламата с по-доверчиво око и по-лесно е готов да се прощава с парите си. Смята се, че успешната реклама тръгва от сърцето, за да достигне до мозъка.Породените емоции у човека са крайно ефективни, първо защото привличат интереса му и второ, защото могат да го задържат за по-дълго. Хумора вкарва тази нотка на успех, която подтиска импулса да отскочиш до тоалетната, когато по телевизията започне рекламния блок.
 • Формулиране на маркетингова стратегия за изграждане на хотел

  Въпреки наличието на не малък брой хотели в града дружеството взема решение за строежа на хотел „Vanity Fair Palace”, като цели да надмине конкурентните хотели, благодарение на добрия имидж изграден през последните 15 години от 10-те хотела, притежавани от „Хобит“ ООД. С изграждането на хотел „Vanity Fair Palace“ в спокойната атмосфера се цели посетителите да се отдадът изцяло и да се насладят на незабравими усещания с високата степен на комфорт, чрез съвременни и модерни начини за приятна и ползотворна почивка и релакцация.
 • Емоциите в рекламата.

  Съпътстващите емоциите вътрешни възбуждения могат да бъдат разглеждани като активиране – това означава, че потребителите ще възприемат повече информация, ще я обработят по-бързо, ще проявят в по-голяма степен дейностна готовност. Предизвикването на положителни емоции в процеса на възприемане на стоката или рекламата за нея създава асоциация между тях и продукта. Индуцираните специфични чувства към рекламирания обект се свързват трайно с него, създават му допълнителни емоционални характеристики и допринасят за изграждането на ,,психологическата реалност,, на продукта. Еротичните чувства, чувството на свобода, на удовлетворение и жизнерадост са най-често експоатираните при рекламирането на стоки.
 • Бизнес План на Компанията „Кока-кола”

  Известна е още на жаргон само като Кола. Тя е изобретена през 19 век от американеца Джон Пембъртън,който я замисля като лекарство,което се купува без рецепта. Благодарение на агресивна маркетингова политика от страна на бизнесмена Ейза Григс Кандлър напитката става лидер на световния пазар за безалкохолни напитки през 20 век. Считайки, че с двете „К” ще изглежда по-добре в рекламите Франк Робинсън,който е съдружник и счетоводител на д-р Пембъртън ,предлага името Кока-Кола и създава за марката характерния шрифт.
 • магазин за музикални инструменти „ Burning sound“

  В «“Burning sound“ клиентите могат да намерят още нови и втора употреба аксесоари за всички видове музикални инструменти: столчета за пиано, лъкове, жабки, струни, ключове, столчета за струнни музикални инструменти, оптигачи (корда), възглавнички за цигулка и виола, камертони, палки, кожи, перца за китара, тунери за настройване, стойки за китари, нотни стойки, куфари и меки калъфи за музикални инструменти и още много други. Музикалният магазин предоставя достъпност на клиентите си до разнообразна нотна литература: етюди, пиеси, концерти и други ноти за пиано, ноти за цигулка, ноти за виола, ноти за вилончело, ноти за контрабас, за духови и народни инструменти.
 • Бизнес план на спортен ДАРТС клуб

  В община Витоша според последните официални данни (към 15,06,2012) населението наброява 59 446 души, като районът обхваща 5 квартала и 2 села. Основна заинтересувана група за развитието на проекта са учениците и младите хора. На територията на община Витоша функционират 11 учебни заведения (8 общински и 3 държавни училища), 8 детски градини, 7 читалища, които извършват образователни и възпитателни дейности.
 • „ОТКРИВАНЕ НА НОЩЕН КЛУБ – “COMICSS”

  Основната цел на нашата организация е да задоволи възможно най-много потребители със своето обслужване и качествена музика. За нас е най-важно клиентите ни да си прекарат добре когато ни посещават и да повторят своето посещение. Дори в подредбата на масите, ще бъде предвидено и място, за онези, които лесно се развихрят и са готови да се раздадът на дансинга. Нощният клуб ще е подходящ както за луди студенстки партита, така и за сериозни частни такива.