Procheti.com

Файлове от Журналистика

Общо 3
Обществени науки
  • Взаимовръзка масмедии – общество: социални аспекти на масовата комуникация във възпитателно-образователния процес

    Така например безспорно е, че чрез масмедиите гражданите получават информация и знаят във всеки момент какво се случва в тяхната държава и в целия свят. Това е преимущество, с което хората далеч не винаги са разполагали в течение на историята. В същото време противниците на масмедиите настояват, че те твърде често дават лъжлива информация на хората и така ги манипулират, вместо да ги информират честно и почтено. Това също е вярно, но не важи във всички случаи.
  • Онлайн радио в България

    Хубавото в случая е, че реално почти всички видове достъп позволяват сравнително непрекъснато радио приемане, независимо от останалите фактори. Изключение прави единствено Dial-up достъпа заради често твърде ниските предлагани скорости. Дялът му е малък (под 10%) и намалява прогресивно, поради новите услуги и цени, които периодично предлагат интернет доставчиците
  • Сензацията – лекарство или отрова?

    Медиите са принудени, така да речем, повече да уделят внимание на лошите неща, тъй като те повече представят интерес за обществото. Когато доброто – па то си е добро, то си е нормално «функциониране» на нещата, когато лошото е дефект на доброто, като някаква погрешка в системата на положителното. То повече раздвижва масата и  се представя като по-интерсено и по-важимо.